Fremdriften i byggeprosjektet i mai måned

Vi avsluttet forrige blogginnlegg med å kunngjøre at neste blogginnlegg skulle handle om den vannbårne varmeløsningen vi har gått for. De siste par ukene har det imidlertid skjedd så mye på tomta, at vi først må komme med en liten statusrapport på fremdrifta.

Noen av leserne vet at vi har jobbet i halvanna år med dette prosjektet, fra da vi hadde det første møtet med arkitekt. Nå står vi på terskelen til å bygge huset vi har bruke ganske mange timer til å tenke og planlegge løsninger for. Eller at ‘vi bygger’, er vel kanskje litt upresist; vi har valgt å bruke en av de beste byggmestrene i byen, nemlig Berntsen Byggservice AS til oppdraget. De har totalentreprise på bygget, og gjør nødvendig koordinering mot de andre tekniske fagene som rørlegger, elektriker osv. Det er bare par-tre år siden bedriften vant den nasjonale prisen for beste kundetilfredshet blant kunder i privatmarkedet med en KTI-score (kundetilfredshet) på hele 96%, så jeg tror nok at vi skal bli fornøyd 🙂 Du kan lese mer om det på denne lenken: http://www.norgeshus.no/forhandlere/berntsen-byggservice/nyheter/norgeshus-berntsen-byggservice-har-norges-mest-fornyde-kunder/


Klikk på logoen for få opp kontaktopplysninger til bedriften.

 

Grunnarbeid:

Grunnarbeidet utføres av Gravermaskin1 AS og maskinfører Kjell Johannessen (av mange utnevnt som byens beste graver 🙂 ) og lastebilsjåfør Frank Hay. Noen skuddsalver, noen lass med masse ut og noen lass med masser inn i tomta, så var tomta ferdig planert den i midten av mai måned.

Her noen bilder fra dette arbeidet (teksten fortsetter under bildene):

Betongstøp:

Noen dager senere gjøres de første forberedelsene til støp av betongsålen. Her må bl.a. rørlegger inn for å legge nødvendige rørføringer, det skal legges forskaling, samt radonduk og ringmur skal på plass. Vi skal ha vannbåren varme i hele 1. etg., og dette ble lagt direkte på isolasjonen. Det er ei god løsning, som er relativt lite arbeidskrevende. Skriver som nevnt i innledning mer om dette i neste innlegg. Deretter er det klart for betongbilen:

Grunnmuren:

Grunnmuren kan bygges opp på ulike måter. Tradisjonelt sett har Leca vært benyttet. De senere år har ulike andre såkalte EPS-løsninger kommet på markedet, blant annet Jackon og BEWI. I vårt hus bruker vi Trollveggen fra norske Glava. Dette er et robust og arbeidseffektivt system beregnet for norske forhold. Elementene tilpasses og stables i nødvendig høyde, før den fylles med betong.

Klikk deg gjerne inn på Glava sine nettsider (http://www.glava.no/tema/bygg/trollveggen/)  og les mer om Trollveggen, som ble lansert så sent som i 2013.

Legger tilslutt med noen bilder fra siste dagen før pinsehelga, hvor Trollveggen ble fylt med betong og garasjegulvet ble støpt. Det siste bildet viser vel utført jobb.

 

Neste innlegg blir om et spennende system for vannbåren varme. Gled dere! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s