Vannbåren varme med Alfasentralen

Vedovn, varmekabler, vannbåren varme, varmepumpe osv.osv. – ved valg av oppvarmingskilde i et hus har man mange valgmuligheter.

Da vi skulle velge oppvarmingskilde var vi opptatt av flere momenter, blant annet:
– det måtte være bærekraftig, både i et miljømessig og økonomisk perspektiv
– det måtte være et anlegg som tok liten plass, men samtidig robust og høy kvalitet
– det måtte ha høy driftsikkerhet, enkel bruk og gjerne tilrettelagt for smart styring
– vi kunne gjerne tenke oss komforten som et gulvvarmeanlegg gir

Siden vi har kalt prosjektet vårt «Verdens nordligste plusshus i massivtre» var det også viktig for oss at valget vårt også var fremtidsrettet. Hvis huset ikke blir et plusshus fra dag 1, ville det være viktig at vi valgte et system som var tilrettelagt for å kunne nå denne målsettingen.

Alle disse ønskene våre ble oppfylt i valget av Alfasentralen fra Varmetema. De leverer en sentral som passer perfekt med våre preferanser og  ønsker. Alfasentralen er en prefabrikert sentral med meget høyt funksjonsnivå. Her er det kvalitet i alle ledd, det brukes komponenter fra anerkjente leverandører og den produseres i Norge, for norske forhold. Og sist, men ikke minst, den er konkurransedyktig på pris.

Hvis du er er mer interessert i hvordan denne sentralen fungerer og egenskapene med denne, ta gjerne en titt på denne videoen (for øvrig byggherren selv som har bakgrunnsstemmen i videoen 😉

Som en del av forarbeidet før betongsålen ble støpt ble vannrørene til sentralen for 1. etg. montert. Her følger par bilder fra dette arbeidet (blir fem ulike temperatursoner i hver av enhetene i tomannsboligen):

 

 

Og tilslutt, her er hjernen bak denne sentralen. Vi var så heldig å ha gründeren bak Varmetema og Alfasentralen, Jan Håvard Bratlie, innom på et kaffebesøk i midten av mai, og da fikk vi god til til å snakke om husprosjektet vårt og om hvorfor vi valgte å gå for Alfasentralen. Etter dette møtet ble vi enda mer sikker på at vi hadde truffet et godt og fremtidsrettet valg. 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s