Hvorfor blir dette et fremtidsrettet og innovativt hus?

 

Noen har spurt oss om hva som skiller dette huset fra andre hus, og hva som er så spesielt med dette kontra mer ordinære hus? Det finnes ikke noe enkelt fasitsvar på det spørsmålet. I dette innlegget vil vi kun peke på noen faktorer som vi mener er unike og attraktive med denne boligen.

Det mest øyensynlige er selvsagt arkitekturen. Med å bygge i massivtre har man stor arkitektonisk frihet, noe man ser tydelig f.eks. med trekantformen på taket. Et hus med vanlige takstoler ville blitt omfattende og fordyrene, ettersom hver takstol ville hatt ulik størrelse. Massivtretaket vårt er selvbærende uten bruk av takstoler, som gjør det enklere å bygge bolig med denne arkitekturen. Konstruksjonens unike bæreevne muliggjør også utkragingen som er laget over inngangspartiet; dette gir god le og beskyttelse mot vær og vind når man trer ut av boligen. Arkitektkontoret vi har benyttet er BGM Arkitekter AS.

Går man inn i boligene (flertallsform siden dette er en tomannsbolig), så vil man umiddelbart legge merke til takhøyden. Det er ikke mange rom med standard 2,40 m høyde. ‘All-rommet’, som er huset hjerte, har en gradvis økende takhøyde som går over i en stor hems-etasjen, hvor det legges opp til å være arealet for avkobling og ro. Det er lagt vekt på å fylle hver eneste kvadrat i boligen med funksjon, sånn at man slipper mye unødvendig «død-areal».

Hva finnes så av tekniske duppeditter i boligen? For det første, boligen er installert med vannbåren varme fra Alfasentralen. Dette er en fremtidsrettet og moderne sentral som svarer på alle våre forventninger til en miljøvennlig oppvarming. Hvert enkelt rom har sin sone for regulering av temperaturen, og vi kan sogår gjøre justeringer via en egen app på  smartelefonen vår. Klikk gjerne her for å se egen informasjonsvideo om Alfasentralen (det er byggherre selv som har stemmen i videoen.. 😉

 

Boligen er også tilrettelagt for å bli et Smarthus (hvis kjøper av salgsdelen er interessert i dette). Smarthus-systemet heter xComfort. Dette er tysk kvalitet fra den meget anerkjente leverandøren Eaton. Dette styringssystemet er trådløst og har bl.a. følgende egenskaper:

– mindre strømforbruk
– design tilpasset din stil
– verdier og tider for ulike lysscenarioer kan stilles inn
– bedre sikkerhet
– trådløs styring
– ingen skjemmende ledninger
– fjernstyring via egen app
– lengre levetid på lyspærer

At boligen forøvrig er utstyrt med elektriske komponenter, ift. fordeling og vern, fra samme kvalitetsleverandør (Eaton) er også en betryggelse.

En annen kul finesse er vinduene som er installert i boligen. Alle vinduer har selvrensende glass. Les mer om det med å klikke her. Og som ikke det var nok, så er det i tillegg solbeskyttelse uten at det går ut over lys eller sikt ut av vinduene. Les gjerne med å klikke her.

Boligen har sorte vindusomramminger. Begrunnelse for å bruke sort vs. hvit, er at sort rammer inn utsikten på en helt annen måte enn hva hvit farge gjør. Ellers blir både ytterdør og garasjeport i sort farge, mens øvrige innerdører bli i klassisk hvit farge. Soverommene i første etasje får skyvedører for å skape sømløse overganger mellom de ulike rommene.

Vi startet dette blogginnlegget utendørs ift. arkitekturen. Vi tenker også å avslutte blogginnlegget med det samme, og da nevne kort hvilken kledning som boligen kles inn med. Valget falt ned på en type kledning som heter Superwood. Og det bærer virkelig navnet sitt med rette. Superwood er en dansk virksomhet som har utviklet og patentert en teknologi til gjennomimpregnering av tre uten bruk av tungmetaller og oppløsningsmidler.
Denne unike impregneringen gir treet beskyttelse helt inntil kjernen, noe som gir en ekstrem lang levetid. Med andre ord, husmaling slipper ihvertfall vi på laaaange tider… 😉

Dette innlegget synliggjør at vi har hold i vår påstand at dette vil være en fremtidsrettet og innovativ bolig. Og alle disse egenskapene får også den heldige kjøperen av salgsdelen som ligger ute i markedet for salg. Legg gjerne igjen kommentar eller spørsmål på bloggen her, så vil vi ta kontakt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s