Frokostmøte i massivtrehuset

For halvannen uke siden, faktisk på fredag den 13., ble det gjennomført frokostmøte i massivtrehuset med tema omkring energiforsyning i plusshus og bruk av massivtre som konstruksjonsmateriale. Dette er et tiltak som gjennomføres som en del av Husbankens deltakelse med kompetansemidler i dette unike husprosjektet.

Målgruppen var alle som i en eller annen grad arbeider med bygg, som utførende eller prosjekterende, eller rett og slett privat som skal bygge seg nytt hus om som vil følge med på hva som skjer i nye og bedre måter å bygge hus på. Og det var en god gjeng som møtte opp, cirka 25 stk. Utførende byggefirma på massivtrehuset, Berntsen byggservice, deltok med sine folk som jobber i omkringliggende boliger. I tillegg var det andre byggfirmaer, arkitekter, elektrikere, byggingeniører, lærere og energirådgivere som møtte opp.

Etter kaffe og rundstykker ønsket utbyggeren selv velkommen til møtet. Han fortalt litt om bakgrunnen for at man har ønsket å bygge i massivtre, og om hvilke muligheter det har åpnet. Deretter overtok arkitekt Bengt Michalsen fra BGM Arkitekter.
Hans foredrag kretset rundt tematikken hva er annerledes og hvorfor bruke massivtre med særlig fokus på bl.a. konstruksjonsløsninger, detaljer, lydforhold, isolasjon osv. Andre halvdel av hans foredrag handlet om passivhus, nullhus og plusshus, og hvordan velger vi energiforsyning.

Etter det faglige fikk både byggherre og arkitekt flere spørsmål som ble besvart. Deltakerne brukte også tiden på å titte seg rundt og sjekke ulike detaljer og løsninger som er nyttet i dette huset. I sum opplevdes det som en svært nyttig frokostmøte med et aktuelt og interessant innhold. Det vil bli gjennomført et nytt frokostmøte hvor deltakerne inviteres tilbake når boligene er ferdigstilte. Dette vil vi komme tilbake til her på byggebloggen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s